ΜΙΓΔΙΣΙΑΝ Ο.Ε - Προϊόντα, προσφορές, νέα

Νέα

Παραλαβές Νέων Προϊόντων

21/1/2017

Σας ενημερώνουμε οτι στην εταιρία μας θα βρείτε άγρια βότανα και αρωματικά φυτά απο το Πήλιο.

Μαζεμένα απο εμάς...διαλεγμένα για εσάς...

Άρθρα

Υποκατάστατα Ζάχαρης

21/1/2017

Η επεξεργασμένη ζάχαρη είναι εθιστική και η υπερβολική κατανάλωση της εκτός του ότι δημιουργεί τερηδόνα στα δόντια, μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη, παχυσαρκία και καρδιακά νοσήματα. Την ίδια στιγμή έρευνες έχουν δείξει ότι πολλοί άνθρωποι που επιλέγουν τεχνητά υποκατάστατα της ζάχαρης (γλυκαντικέ ουσίες) καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες συνολικά. Υπάρχουν όμως και οι φυσικές λύσεις που δίνουν την γλυκιά γεύση χωρίς τις βλαβερές επιπτώσεις της ζάχαρης. Οι φυσικές εναλλακτικές λύσεις εξάγονται σχεδόν από τα πάντα, από τα φρούτα μέχρι το ρύζι όπως η στέβια, η οποία, δεν έχει καθόλου θερμίδες και υδατάνθρακες και είναι 100% φυτική.

Οι πληροφορίες που δίνονται εδώ έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές ή γενικότερα συμβουλές για θέματα υγείας, o μόνος αρμόδιος για τις οποίες είναιο προσωπικός σας γιατρός.

Υποκατάστατα Καφέ

21/1/2017

Τα υποκατάστατα καφέ είναι ροφήματα που θυμίζουν καφέ, με πλούσιο καφέ χρώμα και πιο γεμάτη γεύση και άρωμα από του τσαγιού. Διαφέρουν στη σύνθεση τους, αλλά τα περισσότερα συνθέτονται από κάποιο μίγμα, σύκων, κριθαριού, σταριού, χαρουπιού, παντζαριού, σίκαλης, βελανιδιών, και άλλων παρόμοιων ακίνδυνων υλικών.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε καβουρντισμένο κριθάρι και ρεβίθι και να τα ανακατέψετε εσείς στο βάζο που θα τα φυλάτε και βράζετε το μείγμα όπως τον ελληνικό καφέ.

Αφού μερικά από αυτά είναι πιο πετυχημένα από άλλα ως προς την ικανοποίηση των προσδοκιών, τουλάχιστον σε γεύση, αν απογοητευθείτε από ένα, αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε ένα άλλο.

Οι ποικιλίες καφέ που χρησιμοποιούμε και ο τρόπος παρασκευής του

21/1/2017

Καφές τύπου Arabica

Rio Minas

Είναι καφές με έντονη γεύση, δηλαδή έχει την γεύση ιωδίου (χλωρίου) και προέρχεται από το γεγονός ότι οι φυτείες καφέ είναι εκτεθειμένες στους ανέμους του ωκεανού. Παράγεται κυρίως στις περιοχές "δυτικό Minas Gerais, Rio De Janeiro, Esirito Santos, Bahia''.

Santos Pinhal

Καφές με στρογγυλό σπυρί (bourbon), χρυσαφί χρώμα, γλυκός, πολύ μαλακός σε γεύση, αλλά όχι πολύ δυνατός. Παράγεται στην πόλη του São Paul και στην περιοχή Alta Mogiana.

Santos Cerrado

Γλυκός καφές, πολύ μαλακός, με μεγάλη οξύτητα. Παράγεται στην πόλη του São Paul.

Sul De Minas

Γλυκός καφές, μαλακός, αρωματικός, με επίπεδο σπυρί, όμως ανομοιόμορφος στο ψήσιμο. Το σπυρί έχει χρώμα ασημί. Πολλοί τον θεωρούν σαν τον καλύτερο καφέ της Βραζιλίας. Παράγεται στο νότιο Minas Gerais και εξάγεται από τα λιμάνια ''Santos & Rio De Janeiro''.

Guatemala s.h.b.

Πολύ καλός καφές, αρωματικός, με βελούδινη ευχάριστη γεύση. Πλένεται και μαζεύεται από τις φυτείες καφέ που είναι σε ορεινές περιοχές, γι' αυτό τον λόγο είναι και αρκετά ακριβός.

Guatemala h.b

Γλυκός καφές, λιγότερο μαλακός. Παράγεται σε χαμηλότερο υψόμετρο από τον προηγούμενο. Είναι και αυτός πλυμένος.

Colombia

Γλυκός καφές, δυνατό άρωμα, οξύς στην γεύση του, πλυμένος, αλλά και αρκετά ακριβός. Παράγεται σε ορεινές περιοχές της Κολομβίας.

San Dominico

Αξεπέραστο άρωμα, τέλεια γεύση και με μικρή οξύτητα. Θέλει όμως πολύ καλό ψήσιμο. Ένας αρκετά ακριβός καφές για απαιτητικούς ουρανίσκους.

Mexico

Πολύ καλός καφές, χαμηλής οξύτητας, πλυμένος. Παράγεται σε ορεινές περιοχές.

Kenya

Αναμφίβολα ένας από τους καλυτέρους και ακριβότερους καφέδες. Παραμένει μέχρι και σήμερα με ισχυρή προσωπικότητα. Καφές με μεγάλη οξύτητα και πλούσια γεύση, ένας από τους καλυτέρους στον κόσμο.

India Plantation

Καφές που χρησιμοποιείτε κυρίως για καϊμάκι. Μπορεί να αντικαταστήσει την Robusta. Είναι όμως αναμφίβολα πιο ακριβός από αυτήν.

 

Καφές τύπου Robusta

Indian Robusta

Καλός καφές, καθαρός, με δυνατό καϊμάκι και ομοιόμορφο ψήσιμο.Cherry ab/pb

Καλός καφές, μέτριος στην γεύση, δυνατός. Χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή φθηνού espresso σε ποσοστό 50-60% στο χαρμάνι.

Indonesia Robusta / Uganda / Tanzania /Madagascar

Είναι πολύ καλές Robusta, αρωματικές, έχουν πικάντικη γεύση!!! Αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι ενός καλού εσπρέσο και είναι ίσως από τις πιο ακριβές Robusta που υπάρχουν στον κόσμο.
 

''Τα μυστικά ενός καλού καφέ''

Για την παρασκευή του εσπρέσο / γαλλικού / ελληνικού καφέ, είναι η σωστή φωτιά τα χαρμάνια οι ποικιλίες καφέ και η ιδιαίτερη προσοχή στο καβούρδισμα. Μια στιγμή απροσεξίας μπορεί να αλλάξει όλη την γεύση ενός καλού καφέ. Η συνταγή είναι μυστική και όλα τα είδη και οι αναλογίες των καφέδων πρέπει να καβουρδίζονται ξεχωριστά. Τα χαρμάνια του καφέ πρέπει να δένουν μεταξύ τους, Πρέπει δηλαδή να υπάρχει αρμονία στην γεύση και οι αναλογίες πρέπει να είναι ισορροπημένες, Έτσι κερδίζουμε γεύση και άρωμα στο καθημερινό πρωινό μας ξύπνημα!!

 

Σύνταξη επιμέλεια:

Κάρολος & Θανάσης Mιγδισιάν

Αναζήτηση συνεργασίας

Αναζήτηση Αντιπροσώπων

21/1/2017

Αναζητούμε αντιπροσώπους απο όλοι την Ελλάδα για συνεργασία - αποκλειστική διάθεση των προϊόντων της εταιρίας ανα Νομό.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες