Σώμα Υγιές - Προϊόντα, προσφορές, νέα

Νέα

Χειμερινά ροφήματα ποιά είναι τα οφέλη της κατανάλωσής τους;

8 μήνες πριν

Τα χειμερινά ροφήματα αποτελούν την ιδανική μέθοδο ενυδάτωσης κατά την περίοδο του χειμώνα, στην οποία η κατανάλωση νερού μειώνεται σημαντικά. Εκτός από ενυδάτωση, προσφέρουν και σημαντικά οφέλη για την υγεία μας. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα πέντε πιο διαδεδομένα ροφήματα του χειμώνα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Χορτοφαγικός Μουσακάς

8 μήνες πριν

Μια παραλλαγή στο παραδοσιακό πιάτο που δεν περιέχει κρέας, αλλά περιέχει πλούσια γεύση και εγγυημένη απόλαυση!

Διαβάστε τη συνταγή εδώ

Σαλάτα του Αγρότη

8 μήνες πριν

Ελαφρύ και δροσερό γεύμα για κάθε ώρα της ημέρας και κάθε εποχή. Προτιμήστε την ως συνοδευτικό, ή ακόμα και ως μια ελαφρύτερη επιλογή για κυρίως γεύμα.

Δείτε περισσότερα εδώ

Πρασόπιτα

8 μήνες πριν

Εύκολη πίτα με την υπέροχη γεύση του πράσου, κίτρινο τυρί και φύλο κρούστας για να γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Δείτε τη συνταγή εδώ

Χριστουγεννιάτικες συνταγές

8 μήνες πριν

Χριστουγεννιάτικα κουλούρια

Διαβάστε τη συνταγή εδώ

Άρθρα

Πως να μην πάρετε κιλά την περίοδο των Χριστουγέννων

8 μήνες πριν

Τα Χριστούγεννα μας κλείνουν το μάτι πλησιάζοντας επικίνδυνα. Βρίσκονται μόλις μερικές μέρες μακριά, αλλά οι στολισμοί που έχουν ήδη ολοκληρωθεί και το κλίμα των εορτών στο οποίο όλοι λίγο πολύ έχουμε αρχίσει να μπαίνουμε, τα κάνουν να φαίνονται πολύ κοντά. Όλοι μας έχουμε αρχίσει να προετοιμαζόμαστε ψυχολογικά για οικογενειακές μέρες χαλάρωσης, εορταστικές συναντήσεις με φίλους, αλλά και ανανεωτικά ταξίδια αναψυχής...

Διαβάστε περισσότερα εδώ
 

Η σωστή δίαιτα για όσους βρίσκονται συνεχώς στο δρόμο!

8 μήνες πριν

Ο ελεύθερος χρόνος είναι είδος... υπό εξαφάνιση στην εποχή μας και η σύγχρονη γυναίκα πρέπει να ανταπεξέρχεται σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς: Σπουδές, καριέρα, οικογένεια, κοινωνική ζωη... Μαζί με όλα τα προαναφερόμενα πρέπει να φροντίζει και τη διατροφή της, έτσι ώστε να έχει υψηλά επίπεδα ενέργειας για να είναι αποδοτική στην καθημερινότητα της και να διατηρεί ένα υγιές βάρος και καλά επίπεδα υγείας.
Πολλές φορές η  γυναίκα πρέπει να λείπει από το σπίτι από το πρωί ως το βράδυ, κατά συνέπεια το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής της το καλύπτει εκτός σπιτιού. Έτσι οι δυνατότητες κατανάλωσης σπιτικού φαγητού περιορίζονται στο βραδινό γεύμα και όλα τα υπόλοιπα γεύματα είναι... του δρόμου.

Δείτε περισσότερα εδώ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία!

8 μήνες πριν

Τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία είναι ανόργανες ενώσεις που βρίσκονται  στη θάλασσα και το έδαφος και πρέπει να προσλαμβάνονται εξωγενώς μέσα από τη διατροφή μας γιατί δεν μπορεί να τα συνθέσει ο οργανισμός. Το 4-5% του βάρους του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από μέταλλα και ιχνοστοιχεία, τα οποία συναντάμε στα οστά, τα δόντια και τους μύες, σε ορμόνες και στο αίμα.
Τα μέταλλα χωρίζονται σε ανόργανα που είναι βασικά συστατικά του οργανισμού και τα βαρέα μέταλλα όπως ο μόλυβδος, ο υδράργυρος, το κάδμιο και το αρσενικό  τα οποία είναι τοξικά και επιβλαβή.
Οι λειτουργίες των μετάλλων και των ιχνοστοιχείων ποικίλουν και αφορούν σε διάφορα συστήματα του οργανισμού. Οι βασικότερες από αυτές είναι η ρύθμιση τις ισορροπίας των υγρών του σώματος, η ρύθμιση του μεταβολισμού αλλά κhttp://www.somaygies.gr/Default.aspx?p/178/%20%CE%8C%CE%BB%CE%B1%20%CF%8C%CF%83%CE%B1%20%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9%20%CE%BD%CE%B1%20%CE%BE%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B5%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20%CF%84%CE%B1%20%CE%BC%CE%AD%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CF%84%CE%B1%20%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1!αι της αντοχής του σκελετού καθώς και η λειτουργία των αδένων.

Ωμέγα λιπαρά οξέα Ένας μεγάλος σύμμαχος για την υγεία μας

8 μήνες πριν

Τα τελευταία χρόνια γίνεται συχνά λόγος για μια σχετικά νέα, αλλά πολλά υποσχόμενη κατηγορία λιπαρών οξέων, τα λεγόμενα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Πολλά έχουν ακουστεί στα περιοδικά, στις εφημερίδες και στην τηλεόραση για τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και πολλές είναι οι έρευνες που μπορεί να βρει κανείς για αυτά στη βιβλιογραφία. Επιπροσθέτως, μέσα στα τελευταία 8 χρόνια τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα αξιοποιήθηκαν από τις βιομηχανίες υγιεινών προϊόντων και τις φαρμακοβιομηχανίες για την παραγωγή συμπληρωμάτων διατροφής, αλλά και από τη βιομηχανία τροφίμων για τον εμπλουτισμό προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, όπως το ψωμί και το γάλα. Τι είναι όμως τελικά τα ωμέγα 3 και κατά πόσο αξίζει να ασχολούμαστε τόσο πολύ μαζί τους ; Είναι όντως ωφέλιμα για τον οργανισμό μας και αν ναι πως μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε σωστά για να προάγουμε την καλή υγεία μας;

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Τα διάφορα συμπληρώματα διατροφής μέσα στην καθημερινή μας ζωή

8 μήνες πριν

Σε μια εποχή που η εικόνα παίζει κυρίαρχο ρόλο σε πολλούς τομείς της ζωής μας, η ανάγκη για την απόκτηση ενός όμορφου και καλλίγραμμου σώματος είναι για πολλούς ένας αυτοσκοπός που ενίοτε αγγίζει και τα όρια της εμμονής.

Στην προσπάθεια να αποκτήσουμε το σώμα που επιθυμούμε, καταφεύγουμε αρκετές φορές στην χρήση συμπληρωμάτων διατροφής.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

4 μεγάλοι μύθοι σχετικά με τις δίαιτες αδυνατίσματος

8 μήνες πριν

Κυκλοφορούν πολλά γύρω από το θέμα της δίαιτας. Όλοι μας έχουμε ακούσει "ιστορίες επιτυχίας"  γύρω από αυτό το θέμα.
Η δίαιτα του αστροναύτη, η χημική δίαιτα, η δίαιτα αστραπή, η.. δίαιτα του ανανά και πάει λέγοντας.
Στο παρόν άρθρο, θα προσπαθήσουμε να βάλουμε μια τάξη και να δούμε τι απ' όλα ισχύει πραγματικά και τι όχι. Και προπάντων, πέρα από τα επιθυμητά αποτελέσματα, τι έχει ευεργετικές και τι καταστροφικές επιπτώσεις στο μεταβολισμό και στην υγεία μας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Διατροφή διατήρησης βάρους

8 μήνες πριν

Ένα πρόγραμμα διατροφής για απώλεια βάρους παραμένει ανολοκλήρωτο αν δεν ακολουθήσει το πρόγραμμα διατροφής για συντήρηση βάρους. Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι το 40-60% των ατόμων που έχουν χάσει τουλάχιστον το 10% του βάρους τους, έχουν επαναπρόσληψη μέσα στα επόμενα 2 χρόνια. Ωστόσο το ποσοστό εκείνο των ατόμων που καταφέρνει να διατηρήσει το χαμένο βάρος για τουλάχιστον 12 μήνες, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες για μακροπρόθεσμη συντήρηση του βάρους του (Wing et al. 2005).

Δείτε περισσότερα εδώ

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη διατροφή μετά την άσκηση

8 μήνες πριν

Τι είναι η διατροφή μετά την άσκηση;

Η διατροφή μετά την άσκηση έχει σημαντικές προεκτάσεις ως προς την επίδραση της άσκησης στο σώμα μας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Τα καλύτερα σνακ στην εγκυμοσύνη

8 μήνες πριν

Στην εγκυμοσύνη ξέρεις πολύ καλά τι σηµαίνουν οι «λιγούρες». Φάε κάτι – αλλά κάτι που θα σου κάνει καλό. Βρήκαµε τα καλύτερα σνακ για την εγκυμοσύνη. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Υπερτροφές 7 μοναδικές τροφές, για σούπερ ήρωες της καθημερινότητας

8 μήνες πριν

Αναμφίβολα, το φαγητό που καταναλώνουμε επιδρά σημαντικά στο σώμα μας με ποικίλους και  διαφορετικούς τρόπους. Οι υπερτροφές, όπως ονομάζονται, καθίστανται εκείνες οι μοναδικές τροφές, που ωφελούν την υγεία μας, καθώς παρέχουν τουλάχιστον 100-200 σπουδαία θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ένας οργανισμός, προκειμένου να βελτιώσει τα επίπεδα της υγείας του. Τέτοια συστατικά αποτελούν για παράδειγμα, τα αντιοξειδωτικά, οι βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

8 μήνες πριν

Το ανοσοποιητικό σύστημα, ειδικότερα  τους  χειμωνιάτικους μήνες,  χρειάζεται υποστήριξη για να αντιμετωπίσει τις περιστασιακές ασθένειες. Ποικίλοι παράγοντες μπορούν να συνεισφέρουν στην άμυνα του οργανισμού: αρκετή ξεκούραση, υγιεινός τρόπος ζωής, έκθεση στον ήλιο, μειωμένο άγχος  και βέβαια η σωστή διατροφή. Όσον αφορά τις τροφές , υπάρχουν επιλογές  που μπορούμε να κάνουμε στην καθημερινότητα μας για να προστατεύσουμε το σώμα μας.

Δείτε περισσότερα εδώ

7ήμερο πρόγραμμα διατροφής για τις κρύες νύχτες του χειμώνα

8 μήνες πριν

Δεν υπάρχει πιο κατάλληλη χειμερινή επιλογή γεύματος από τις σούπες. Οι σούπες αποτελούν το γεύμα του χειμώνα, αφού μας προσφέρουν ζεστασιά ανεβάζοντας τη θερμοκρασία σώματος, ενώ παράλληλα μας ενυδατώνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Από την Κάλλια Θ. Γιαννιτσοπούλου, κλινική διαιτολόγο –διατροφολόγο, MSc, MBA, SRD
Yπεύθυνη του Επιστημονικού Διαιτολογικού Κέντρου ‘Σώμα Υγιές’